Arno: Houd je Keto Wafel

Inmiddels zijn het vertrouwen en de motivatie terug om lekker hard aan de bak te gaan met keto. De yoghurt voor ontbijt heb ik zelfs een beetje gemist moet ik toegeven. De methode die mijn vriendin gebruikt om de motivatie hoog te houden en het leuk te houden is veel nieuwe dingen proberen en lekkere recepten zoeken. Dus man dat ik ben, dacht ik dat gaan we doen. Dus ik zou een heerlijke keto wafel maken, want ja we hebben sinds kort een wafelijzer en die moet toch wel gebruikt worden, ook tijdens keto. Dus dit werd mijn eerste experiment. De eerste stap van dit geniale idee was om het wafels maken helemaal op te blazen. Figuurlijk gesproken dan natuurlijk, maar ik begon al dingen te zeggen als dat ze nog nooit zulke lekkere wafels gehad zou hebben en het super werd en ik haar zou voorzien van een heerlijk ontbijt zoals ik het nog nooit gemaakt had. Als ze dan de avond ervoor al helemaal hyped is voor dit ontbijt, dan heb je het goed gedaan. Zo ging het hier ook, dus de lat heb ik heel hoog voor mezelf gelegd.

Eenmaal begonnen een het recept kwamen er soms al grote vraagtekens boven mijn hoofd over hoe en wat, maar ja op de gok toch door gaan. Toen mijn vriendin eenmaal wakker was en kwam kijken wat ik aan het doen was, kelderde haar verwachtingen voor het ontbijt wel door mijn gestuntel. Echter het resultaat van het beslag maken was nog wel geslaagd. Dat zag er prima uit en trots dat ik was ging ik het wafelijzer aan zetten en zou het bakken beginnen. Dat was echter het moment dat dit verhaal een duikvlucht begon te maken als het gaat om enthousiasme. Ik doe het beslag in het wafelijzer, klap hem dicht en aan alle kanten komt het beslag er weer uit stromen. Mijn gedachte was dat ik veel te veel beslag er in gedaan had dat dit zonde was, maar we zouden zo in ieder geval nog een paar wafels kunnen maken. Deed ik het wafelijzer open om de wafels er uit te halen, zat er alleen nog maar een heel dun laagje beslag dat en elkaar kleefde en helemaal bruin was uitgeslagen. Geen heerlijke dikke wafel, maar meer een slappe pannenkoek met heel veel gaten er in en heel vies was van smaak. Nu is de vraag wat ik verkeerd heb gedaan, maar daar zullen we denk ik nooit achter komen, dus gauw maar weer eens een nieuwe poging doen. 

Mijn vrienden weten inmiddels ook weer dat we druk bezig zijn met keto en ik zat laatst te denken dat vrienden zijn net als je lichaam tijdens het keto dieet. Ze moeten eerst en tijdje wennen aan dat jij anders eet, maar na een tijdje is het gewend en gaat het rekening houden automatisch. Nu zitten we nog in de wen fase, zo heeft niet iedereen light drinken in huis van zichzelf dus daar is het water drinken. Op ten duur als we dit wat langer doen dan hebben ze vaak wel 1 fles in huis zodat wij ook iets anders kunnen drinken en ze houden er vaak ook rekening mee met hapjes op tafel. Dat is wel iets dat vind ik echt super om te ervaren die steun van vrienden en familie.

Door die steun gaan Brofessor Joel en ik het volhouden en hopelijk kunnen we in september ons doel waar maken en finishen. Meer weten over ons doel, luister dan ook naar onze podcast.

Tot de volgende!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.