Joël: Keto struggles in crisistijd

Zoals in mijn vorige blog al naar voren kwam, ondervond ik de afgelopen tijd al behoorlijk wat struggles met het keto diet. Het ging voornamelijk al mis bij het behalen van een staat van ketose. Achteraf attributeer ik dit toch enerzijds aan mijn gebrekkige motivatie en problemen met m’n normale voedingsgewoontes, maar anderzijds toch ook aan wat ongelukkige externe factoren.

Het is er helaas sindsdien niet beter op geworden… De afgelopen weken merkte ik dat ik juist weer aan het groeien was in omvang en gewicht. Dit was bijzonder alarmerend aangezien ik daarnaast ook steeds bleef vaststellen dat ik niet verder in ketose kwam (blijft cool, zo’n teststrip!). Toch te veel koolhydraten binnen gekregen dus… en waarschijnlijk ook in combinatie met een algeheel te grote inname van calorieën.

Ik gaf in de vorige blog al kort aan dat ik een enorme vervelingseter ben. Nu we ons met z’n alle in crisistijd bevinden en iedereen zich druk maakt om z’n gezondheid, naasten en financiële stabiliteit, merk ik dat ik daarnaast ook nog eens een stresseter ben… Slechte gewoontes factor x4 dus zeg maar en als ware verveelde stresskip prop ik mijzelf dus echt weer lekker vol… En niet alleen met keto approved voedsel, tot mijn spijt. Tijdens deze periode van onzekerheid word het onderdrukken van mijn slechte gewoonten daarom meer dan ooit op de proef gesteld.

En er moet ook heel wat gebeuren nog, want in aflevering 1 van seizoen 2 van De Brofessors hebben wij onthuld wat ons mega sportdoel is voor deze reeks afleveringen. Wij willen in september een olympische triatlon volbrengen op de stranden en duingebieden van Ameland. Eerste keer voor ons beide en super pittig op zichzelf, maar om het extra interessant te maken willen wij deze challenge afronden terwijl we in ketose zitten

Als echte challenge-junkies streven wij natuurlijk om hard te trainen hiervoor, maar ook dat gaat niet zo vlekkeloos momenteel. Zwembaden zijn dicht, natuurwater is nog ijskoud en mijn opblaasbadje in de tuin voldoet toch ook niet echt. Nou ben ik ook totaal geen zwem-ster (hahaha….). Ik heb als kind zijnde nooit de juiste basis geleerd wat zwemmen betreft en moet dus echt totaal van voor af aan alle technieken weer leren. Puinhoop door pech dus….

Gelukkig kunnen we met dit prachtige weer wel gewoon heerlijk buiten hardlopen en fietsen (we doen een mountainbike variant, dik beter!). Maar ik mis toch echt het gevoel van een lichter, meer flexibel en vitaal lichaam en alle andere positieve effecten die het keto-dieet mij in het verleden gegeven hebben.

Het is wederom tijd om toch over mezelf heen te zetten. Ik ken inmiddels mijn zwakke punten en obstakels en als iemand die geïnteresseerd is in voedingskunde en de hele wetenschap van diëtiek, ben ik geneigd m’n eigen “visie” en gewoontes dusdanig om te zetten in een variant van het keto dieet wat echt voor mij werkt. Momenteel lekker aan het sleutelen aan dit plan, in m’n volgende blog meer over het uitgewerkte concept en hopelijk meer vooruitgang!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.